אסטקסנטין ומחלות אוטואימוניות ולב
בעידן של היום, מחלות קרדיווסקולריות (מחלות לב) ומחלות אוטואימוניות שונות הפכו לגורם מספר אחת לתחלואה ולתמותה ברחבי העולם.
נכון לשנת 2017, יותר מ-36 מיליון איש בעולם מתו ממחלות מסוג זה בשנה, מה שהיווה סה”כ כ-63% ממקרי המוות בעולם [1].
מחלות לב באופן ספציפי, הן הגורם מס’ 1 לתמותה במדינות רבות והצפי למקרים מסוג זה עתיד רק להמשיך ולגדול [1].
רוב מחלות הלב כמו התקף לב ושבץ מגיעות כתסמין שניוני להיווצרות טרשת עורקים- שכבת שומן המצטברת בדפנות כלי הדם ומעבה את עוביין. טרשת עורקים מפותחת פוגעת בתפקודו התקין של מערכת כלי הדם והלב ומזמינה התפתחות של מחלות לב שונות.
אחד הסיבוכים הנפוצים של טרשת עורקים היא ירידה ביכולת של מערכת החיסון לפנות מכלי הדם כולסטרול “רע” (LDL) אשר עבר חמצון.
בשלבים מוקדמים של טרשת עורקים, מאקרופאג’ים (תאי מערכת החיסון) שתפקידם לפנות מולקולות מזיקות של LDL מהדם, “נדבקים” למולקולות אלו ויוצרים תאים אשר בתורם מובילים להיווצרות פלאק- אותה שכבה שומנית המעבה את קירות העורקים והופכת את הקוטר שלהן לצר יותר, ובמקרי קיצון אף יוצרת חסימה, סימן ההיכר של סוגים שונים של שבץ [1].
אסטקסנטין, כנוגד חמצון רב עוצמתי, יעיל באופן מיוחד גם כנגד התחמצנות של מולקולות LDL. צריכה יומית ועקבית של אסטקסנטין מפחיתה את קצב ההתחמצנות של מולקולות אלו ובכך מעכבת התפתחות של פלאק ושל טרשת עורקים [1] .
אסטקסנטין ומחלות אוטואימוניות ולב
[1] Visioli, F., & Artaria, C. (2017). Astaxanthin in cardiovascular health and disease: mechanisms of action, therapeutic merits, and knowledge gaps. Food & Function, 8(1), 39-63.
כל המידע הרפואי/שאינו רפואי, לרבות מידע אודות שיטות והמלצות טיפול/מידע תרופתי/גופים מקצועיים/גורמי טיפול, שמופיע באתר, מובא כמידע כללי ואין לראות בו בשום אופן תחליף לייעוץ/טיפול רפואי פרטני על ידי גורם רפואי מוסמך או המלצה על גורם רפואי/גוף רפואי או טיפולי כלשהו, פרטי או מוסדי.
האתר נועד לרכז מידע כללי ואין להסתמך על המידע שבו בנפרד ו/או בניגוד ו/או כתחליף לייעוץ רפואי מותאם. כל מידע שמוצג באתר נאסף ו/או נוצר לפי מיטב ידיעת בעלי האתר ומתוך כוונה להנגישו לציבור המעוניין.
על כן, יתכן שהמידע יכיל טעויות ו/או אי-דיוקים ו/או שגיאות. כל העושה שימוש ו/או מסתמך על המידע שבאתר עושה זאת על דעתו ואחריותו בלבד.
התוכן והמידע שמופיעים באתר אינם מהווים מידע רשמי של משרד הבריאות ו/או בתי החולים ו/או קופות החולים בישראל ו/או הגורמים המבטחים, והוא אינו מופעל בחסות מי מהגורמים הללו.
בכל מקרה של סתירה בין המידע המופיע באתר לבין מידע שמופיע באתרים ו/או פרסומים רשמיים של מי מהגופים הללו, יש להסתמך על המידע שבאתרי ו/או פרסומי ספקי השירותים הרפואיים.
תגובה אחת
A WordPress Commenter
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.